Beste mensen, familie, vrienden en lotgenoten

.

De naamplaat van onze zoon Alan op het landelijk monument "Het Onbevattelijke" in De Wolden, is voor ons een belangrijke stap verder.

Een wens die na jaren uiteindelijk in vervulling is gegaan.
Een goede plek voor de naamplaat, die eerder veel groter was met ook meer tekst, en toen hing op de plek waar de jongens zijn gevonden.

In 2002 hebben wij die naamplaat met tekst, na het plaatsen van een monument in Loosduinen, verwijderd en thuis in bewaring gehouden

in afwachting van een nieuwe bestemming.

Na het horen van de plannen voor een landelijk monument hebben wij vanaf het eerste moment gekozen om deze naamplaat aan te

passen en aan te brengen op het monument.

De aanpassing: de boze en verbitterde tekst eraf en het deel met zijn foto en naam moest op de muur komen.

Dat is uiteindelijk gebeurd op zondag 25 mei 2014, dus voor ons gevoel .... weer een fase, weer een stap ....

.

Onze volgende stap - fase na bijna 15 jaar, is na de DHG 2014, niet meer meelopen met het lint op de DHG maar dan wel met de kennisgeving aan organisatie om de naam van Alan te verwijderen van het lint.

Wij, Irene en ik, hebben na goed overleg gekozen en besloten om alle voor ons nog komende jaren op de DHG het herdenken mee te beleven op de zaterdag van week 38 bij het monument in De Wolden.

Als dit, om welke redenen dan ook, ook niet meer mogelijk is dan zullen wij (indien dat wel mogelijk is) op de zaterdag van week 38 bij

het monument in Den Haag aanwezig zijn en om 14.38 uur herdenken.

.

Waarom wij dit nu al aan laten weten, eigenlijk willen delen, is omdat wij weten dat er meerdere lotgenoten met deze gedachte rondlopen en sommigen het zelfs als een dilemma beschouwen.

Waarom wij dit juist nu aan onze lotgenoten laten weten?

.

Niet alleen onze gedachten en gesprekken maar ook de gesprekken hierover met lotgenoten, de laatste tijd steeds vaker en eigenlijk was 25 mei 2014, ons gevoel daar en daarna en het "samen" aanbrengen van de naamplaatjes op het monument doorslaggevend.

Het monument nu, de plek, de natuur en de rust aldaar heeft ons uitgenodigd en overtuigd om daar "samen" met lotgenoten de Dag Herdenken te beleven zonder ballast en drukte.

.

Wij gaan de organisatie van de DHG, na afloop van de DHG 2014, verzoeken om de naam "Alan Roos" van het lint te verwijderen.

In het jaar 2015, 15 jaar na de dood van onze oudste zoon Alan Dave Spencer (A.D.S. Roos), beginnen wij met het afbouwen van inspanningen in de door ons opgerichte stichting Aandacht Doet Spreken (ADS).

.

Groetjes,

Irene en Martin.

 

 

 

   

Menu