KRANTEN berichten m.b.t. de moord op Alan

 Terug naar kranten knipsel overzicht  <<<

Artikel uit Haagsche Courant van 03-10-2000                               Aanhoudingen dubbele moord

Den Haag - De politie heeft vanmorgen vroeg vier verdachten aangehouden in het onderzoek naar de dubbele moord in Loosduinen. Een aantal is aangehouden op het woonwagenkamp aan de Escamplaan.
 

Op 14 mei kwamen de Hagenaars Alan Roos (31 jaar) en Daan de Blok (22) door pistoolschoten om het leven in de parkeergarage bij het Arnold Spoelplein.
Justitie heeft bevestigd dat er een inval is gedaan op het woonwagenkamp aan de Escamplaan. Hier zouden volgens ooggetuigen twee of drie personen zijn gearresteerd. Ook is er een kampeerwagentje in beslag genomen.
In het belang van het onderzoek worden omtrent de aanleiding en het motief van de verdachten geen mededelingen gedaan door persofficier mr. C. Nooy. De politie sluit niet uit dat er in het onderzoek nog meer verdachten worden aangehouden.
De plek waar vanmorgen de inval is gedaan, ligt vlak naast de locatie waar op de vroege morgen van 14 mei een uitgebrande auto is aangetroffen. Deze gestolen Ford Sierra werd ter hoogte van de Dekkershoek aangetroffen. Nadat de schoten in de nachtelijke uren waren gelost, hoorden getuigen een auto wegrijden.
De vader van slachtoffer Alan Roos reageerde vanmorgen opgelucht op de nieuwste ontwikkeling: "Ik ben vanmorgen om kwart over acht gebeld. We zitten vol spanning. De laatste twee weken hadden we het gevoel dat er beweging in de zaak zat. Maar meer weten we ook niet".