KRANTEN berichten m.b.t. de moord op Alan

 Terug naar kranten knipsel overzicht  <<<

Artikel uit Haagsche Courant van 04-10-2000                               Viertal gepakt voor moorden in Loosduinen

Den Haag - Met de aanhouding van drie mannen en een vrouw uit één familie denkt de politie een doorbraak te hebben bereikt in het onderzoek naar de dubbele moord in Loosduinen.
 

De vier worden verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van de Hagenaars Daan de Blok (22 jaar) en Alan Roos (31), die in de nacht van 14 mei dood werden aangetroffen in een parkeergarage bij het Arnold Spoelplein.
Bij huiszoekingen op twee locaties lichtte het arrestatieteam van politie Haaglanden gisteren de verdachten van hun bed.
In de vroege morgen werd eerst in het centrum van Den Haag een man aangehouden. Het zou gaan om een bekende van de politie. Even later werden onder begeleiding van tientallen politiemensen nog eens drie verdachten op het woonwagenkamp aan de Escamplaan gearresteerd. Het gaat om de zoon en de broer van de als eerste aangehouden man. Ook de ex-vrouw van de broer is meegenomen. Een van de verdachten is vermoedelijk de eigenaar van de Ford Sierra die vlak na de moord brandend werd aangetroffen bij het Dekkershoek. Dit is pal naast het woonwagenkamp.
In verband met het belang van het onderzoek is justitie uiterst terughoudend met het geven van informatie. Zelfs de leeftijden van de verdachten worden niet bekendgemaakt. Volgens persofficier mr. C. Nooy valt er nog niets te zeggen over de aanleiding en het motief.