KRANTEN berichten m.b.t. de moord op Alan

 Terug naar kranten knipsel overzicht  <<<

Artikel uit Haagsche Courant van 10-12-2000                               Manifestatie tegen geweld en agressie

Den Haag - Op initiatief van Martin Roos, de vader van de met Daan de Blok op 14 mei in Loosduinen vermoorde Alan, wordt vrijdag 15 december op het Haagse Binnenhof een manifestatie tegen agressie en geweld gehouden.
 

Er wordt tevens een pleidooi gevoerd voor een zwaardere strafmaat in Nederland. Roos: "Het gaat vrijdag niet specifiek om Alan of Daan. Alle nabestaanden van geweldsslachtoffers zijn opgeroepen naar het Binnenhof te komen. Maar ook iedereen die het oneens is met het justitiŽle beleid in Nederland is welkom".
De Haagse vader wil een kerstboodschap en een nieuwjaarswens overbrengen aan de politiek. Onder meer wordt een Atlas van Geweld gepresenteerd. Voorts worden vijfduizend handtekeningen aangeboden.
Roos zegt geen idee te hebben hoeveel mensen op de manifestatie afkomen. In het weekeinde worden flyers uitgedeeld in het uitgaansleven. Vanaf volgende week worden enkele honderden posters geplakt in Den Haag en omgeving.
Roos heeft op 22 december een gesprek met burgemeester Deetman over de realisatie van een monument aan het Arnold Spoelplein. Daar is door de families van de slachtoffers nu een spontane gedenkplaats ingericht. Roos: "Ik hoop dat de burgemeester ons begrijpt".
 

DNA-onderzoek
 

Het DNA-onderzoek inzake de dubbele moord in Loosduinen is naar verwachting begin januari afgerond. Op 9 januari is een pro-forma zitting.
De politie heeft het onderzoeksteam inmiddels afgebouwd tot een minimale bezetting. Nog slechts enkele rechercheurs houden zich bezig met de moorden die in de vroege morgen van 14 mei werden gepleegd in een parkeergarage aan het Arnold Spoelplein. De slachtoffers kwamen door pistoolschoten om het leven.
Justitie houdt drie verdachten vast uit een familie. Een 30-jarige zoon heeft zijn 51-jarige vader aangewezen als schutter. Ook een broer van de hoofdverdachte zit nog in de cel. De raadkamer verlengde deze week de gevangenhouding weer voor de duur van dertig dagen. Over het motief in de geruchtmakende zaak bestaat nog steeds geen duidelijkheid.