KRANTEN berichten m.b.t. de moord op Alan

 Terug naar kranten knipsel overzicht  <<<

Artikel uit Haagsche Courant van 16-12-2000                               ’Straffen op moord zijn te laag’

De deelnemers aan de stille tocht boden aan

justitie een in een minikist verpakte petitie aan.
(foto Jacques zorgman)

Den Haag - Moord is moord en wie zich bezondigt aan deze daad verdient levenslang.

Dat was de boodschap die gisteren door ruim honderd aanwezigen op het Haagse Binnenhof werd vertolkt. Aanleiding voor de bijeenkomst in Den Haag was de dubbele moord die eerder dit jaar werd gepleegd in Loosduinen. De Hagenaars Daan de Blok en Alan Roos kwamen daar door geweld om het leven.
Volgens de aanwezigen wordt door de overheid het probleem van geweld in Nederland onvoldoende aangepakt. De straffen zijn te laag vinden zij en met hen ook de anderen die in een minikist verpakte petitie aanboden aan justitietopman Pessens. "Het gaat niet goed", zei Martin Roos, de vader van Alan en tevens organisator van de manifestatie]. "Er wordt veel te slap opgetreden".
Applaus was er voor de spreker en voor de anderen die blijkgaven van hun verdriet, woede en onbegrip. In een grote doos werden alle kerstboodschappen verzameld die de aanwezigen bij zich hadden voor de vertegenwoordigers van de overheid. Voorts bood de familie Roos een Atlas van Geweld aan, een plakboek vol uit de krant geknipte berichten over geweld.