KRANTEN berichten m.b.t. de moord op Alan

 Terug naar kranten knipsel overzicht  <<<

Artikel uit Haagsche Courant van 20-12-2000                               Nog twee verdachten vast in moordonderzoek Loosduinen

door Dennis Mulkens
Den Haag
- In het onderzoek naar de dubbele moord in Loosduinen zitten nu nog twee verdachten vast. Een 39-jarige man is gisteren vrijgelaten.
 

Volgens de officier van justitie zijn de verdenkingen tegen hem onvoldoende zwaar om hem langer vast te houden. Eerder al kwam een 40-jarige vrouw op vrije voeten. Ook zij zou, als vriendin van de 39-jarige, in directe zin niets te maken hebben met de moord op Daan de Blok (22) en Alan Roos (31). De nu vrijgelaten man is de broer van de 51-jarige hoofdverdachte, die samen met zijn 30-jarige zoon nog is gedetineerd.
Advocaat mr. A. Beelaard reageerde gisteren verheugd op de vrijlating. Beelaard had al via een beroepsprocedure getracht de 39-jarige vrij te krijgen. "Ik wist dat de beslissing er aan zat te komen. De politie wilde nog een aantal getuigen horen en daarna zou mijn cliŽnt vrijkomen". Volgens Beelaard heeft de 39-jarige wel weet gehad van de schokkende gebeurtenissen in de nacht van 14 mei. "Maar hij heeft verder geen handelingen gepleegd".
Tijdens de verhoren heeft de zoon, zo is al enige tijd bekend, zijn vader als schutter aangewezen. Tegen de zoon is nu ook technisch bewijs verzameld na DNA-onderzoek.
 

Peuk
 

Op de plek des onheils - een parkeergarage aan het Arnold Spoelplein - is een sigarettenpeuk gevonden waarvan is gebleken dat deze toebehoorde aan de zoon. Dit is gisteren bevestigd door twee advocaten van de verdachten. Persofficier mr. C. Nooy doet geen mededelingen. DNA-onderzoek heeft niet duidelijk gemaakt of de op de schoenen van de vader aangetroffen bloedsporen in relatie stonden met de slachtoffers. Ook een poging een op de slachtoffers aangetroffen haar te herleiden, leverde niets op.
De 51-jarige verdachte heeft tot nu toe steeds ontkend. De man zou in de stad op stap zijn geweest en hebben ontdekt dat zijn auto was gestolen. Datzelfde voertuig werd 's nachts uitgebrand aangetroffen bij het woonwagenkamp Escamplaan, de verblijfplaats van vader en zoon. "De verklaringen van de zoon rammelen op meerdere punten", zegt advocaat Martens van de 51-jarige verdachte. "De zaak is niet zo helder als ze lijkt". Ook het motief is nog onduidelijk. De rechtbank heeft op 9 januari een pro forma zitting gepland. De vader wordt dan ook ten laste gelegd dat hij een prostituee met de dood heeft bedreigd.