KRANTEN berichten m.b.t. de moord op Alan

 Terug naar kranten knipsel overzicht  <<<

Artikel uit Haagsche Courant van 06-01-2001                  Moordzaak Loosduinen in maart op programma Haagse rechtbank  

Den Haag - De inhoudelijke behandeling van het onderzoek naar de dubbele moord in Loosduinen is door de Haagse rechtbank gepland op 13 maart.
 

Komende week, dinsdag 9 januari, is er eerst een pro forma zitting.
In de nacht van 14 mei van vorig jaar kwamen in Loosduinen de Hagenaars Daan de Blok en Alan Roos om het leven. Na een langdurig onderzoek hield de politie vier verdachten uit een familie aan. Twee van hen, een vader en een zoon, zitten nog vast. De zoon heeft de vader als de schutter aangewezen. Volgens advocaat mr. B. Martens van de 52-jarige verdachte rammelt de verklaring van de zoon echter op meerdere punten.
"Ik heb deze week weer negenhonderd pagina's dossier binnengekregen, maar nergens zie ik harde bewijzen tegen mijn cliŽnt". Van de vader is inmiddels bekend dat hij eind 1999 is vrijgekomen nadat hem een vierjarige gevangenisstraf was opgelegd. De man was schuldig bevonden aan gewelddadige berovingen. Ook de zoon heeft naar verluidt eerder met justitie te maken gehad. De vader wordt nu behalve moord ook de vrijheidsberoving van een vrouw ten laste gelegd.