KRANTEN berichten m.b.t. de moord op Alan

 Terug naar kranten knipsel overzicht  <<<

 

Artikel uit Haagsche Courant van 13-03-2001                 Motief voor Loosduinse moorden nog raadsel

 

Den Haag - Meer dan 1500 pagina's telt het politiedossier over de vorig jaar gepleegde dubbele moord in Loosduinen, maar nergens in de vier dikke ordners is een helder motief terug te vinden.
 

Het is de vraag of er morgen duidelijkheid komt als een vader (51) en zoon (30) zich voor de rechtbank moeten verantwoorden voor de gewelddadige dood van Alan Roos (31) en Daan de Blok (22).
Naar verwachting zal de hoofdverdachte, de 51-jarige Kobus, zich morgen tijdens de zitting beroepen op zijn zwijgrecht. Volgens zijn advocaat mr. B. Martens ontkent de man dat hij iets met de zaak heeft te maken. Martens zal in zijn pleidooi om vrijspraak vragen en verder de nadruk leggen op bepaalde getuigenverklaringen in het dossier.
Kobus is als verdachte aangewezen door zijn zoon, Tommix. "De zoon doet een aantal tegenstrijdige verklaringen", aldus Martens. "Bovendien is er een vrouw die nabij de parkeergarage een auto heeft zien wegrijden met daarin donkere mannen. Elders in de stad heeft een andere vrouw mannen bloed van hun schoenen zien vegen. Ik wil een verband zeker niet uitsluiten".
 

DNA-testen
 

De advocaat verbaast zich erover dat de politie niet eerder tot aanhoudingen is overgegaan. "Dat heeft de politie mogelijk opgebroken bij het veiligstellen van sporen en bij de daaropvolgende DNA-testen". Justitie wil niet ingaan op deze stelling.
Ook advocaat mr. C. Wijkamp van de jongste verdachte wil geen commentaar geven.