KRANTEN berichten m.b.t. de moord op Alan

 Terug naar kranten knipsel overzicht  <<<

 

Artikel uit Haagsche Courant van 15-03-2001                  Twijfel aan lezing zoon over schoten

 

door René van Leusden

 

De Haagse rechtbank is er nog niet uit of Alan Roos en Daan de Blok beiden zijn doodgeschoten door de 51-jarige Kobus. Ze hield er gisteren tijdens de zeer druk bezochte strafzaak volop rekening mee dat ook Kobus' 30-jarige zoon Tommix de slachtoffers kan hebben vermoord.
 

Bij de rechtbank rezen nieuwe vragen over de wijze waarop in de auto van Kobus op de slachtoffers is geschoten.
Om hierover meer duidelijkheid te krijgen besloot ze de zaak aan te houden tot maandag 23 april. Dan worden drie deskundigen gehoord: de patholoog-anatoom en twee politiemensen die rapport hebben uitgebracht over de schietrichting en de munitie.
De twijfels ontstonden na verklaringen van Tommix. Deze beweerde dat hij de auto bestuurde waarin hij en zijn vader en de beide slachtoffers vorig jaar op de vroege ochtend van 14 mei via een omweg onderweg zouden zijn geweest naar een uitgaansgelegenheid in de binnenstad. Op de Margaretha van Hennebergweg zag Tommix in zijn achteruitkijkspiegel hoe zijn vader op de achterbank plotseling een pistool op het hoofd van de rechts naast hem gezeten Daan zette en schoot. Vervolgens zou Kobus ook Alan, die op de bijrijderstoel zat, door het hoofd hebben geschoten.
Doodsbang voor zijn vader zou hij zijn doorgereden naar de parkeergarage aan de Ouverturestraat in Loosduinen, waar de lichamen werden gedumpt en waar Kobus beide slachtoffers nog een genadeschot gaf.
Uit het dossier blijkt echter dat Daan in de auto niet van links maar van rechts in het hoofd is geschoten. De rechtbank hield er onmiskenbaar rekening mee dat de zoon ook best zelf de schutter kan zijn geweest en dat de vader, die niets wilde verklaren, achter het stuur zat.