KRANTEN berichten m.b.t. de moord op Alan

 Terug naar kranten knipsel overzicht  <<<

 

Artikel uit Haagsche Courant van 08-05-2001                  ’Dit voelt als een slag in mijn nek’

 

 

"Het is een chaos in mijn hoofd", zegt Wilma, moeder van slachtoffer van de doodgeschoten Daan de Blok, enkele uren na de uitspraak van de rechtbank. "Waarom is het doodslag en geen moord? Ik begrijp het niet. Die daders zijn teruggereden naar het kamp om een pistool op te halen. Ben je dan niet iets van plan? En er is nogmaals geschoten, nadat bleek dat de jongens nog bewogen. Ze hebben bewust geen motief willen bekendmaken, want anders zou het op moord zijn uitgedraaid".
 

"Wat moet je in dit land doen om levenslang te krijgen? De afgelopen veertien dagen heb ik aan geen andere mogelijkheid willen denken. Levenslang en niet anders verdienen ze. Ik hoop nu op hoger beroep. Dit voelt als een nekslag. Ik heb nu het gevoel dat we niet serieus zijn genomen".
Martin Roos, vader van slachtoffer Alan: "Het is onverteerbaar. Ik hield er rekening mee dat het geen levenslang zou worden. Maar dit? Over nog geen tien jaar loopt die jongste weer rond. De rechtbank zegt dat het gaat om gevaarlijke mensen tegen wie de samenleving zo lang mogelijk beschermd moet worden. Dan begrijp ik dit allemaal niet".
Woordvoerder Wilco Eckhardt, namens de familie Roos: "Volgende week komen we in de parkeergarage bijeen voor twee minuten stilte. Ik ga er vanuit dat er een gedenksteen komt. De burgemeester kan niet anders. De rechtbank sprak over zinloos geweld, over nietsvermoedende slachtoffers van een gruwelijke daad. Het ging dus niet om een afrekening, zoals destijds door de burgemeester niet werd uitgesloten".