KRANTEN berichten m.b.t. de moord op Alan

 Terug naar kranten knipsel overzicht  <<<

 

Artikel uit Haagsche Courant van 11-05-2001                  Hoofddader dubbele moord in hoger beroep

 

Den Haag - De 51-jarige Hagenaar Kobus die maandag werd veroordeeld tot 18 jaar cel wegens doodslag op Daan de Blok en Alan Roos, gaat in hoger beroep.
 

Mr. B. Martens, zijn raadsman, heeft dat gistermiddag desgevraagd laten weten. Mijn cliŽnt heeft me vandaag nog eens verteld dat hij volstrekt ten onrechte is veroordeeld. Het grieft hem dat de rechtbank hem heeft veroordeeld op basis van onjuiste verklaringen van zijn zoon. Ik heb gelijk hoger beroep ingesteld.
De 31-jarige zoon van de Hagenaar heeft volgens zijn raadsman, mr. C. Wijkamp, nog geen beslissing genomen over een mogelijk hoger beroep.
Het Openbaar Ministerie (OM) dat in april tegen beide verdachten wegens moord levenslang eiste, had gistermiddag nog geen beslissing genomen of het tegen de beide vonnissen in beroep gaat. Maar nu de verdediging van de vader de eerste stap heeft gezet, gaat het OM in die zaak automatisch mee in het appŤl.
De Haagse rechtbank achtte bewezen dat vader Kobus op 14 mei van het vorig jaar de 31-jarige Alan Roos en de 22-jarige Daan de Blok in zijn auto heeft doodgeschoten. Zoon Tommix zou een actieve rol hebben gespeeld bij het uit de auto verwijderen van de slachtoffers en bij het uitwissen van de sporen. Of Kobus te zijner tijd voor het gerechtshof in Den Haag weer gebruik maakt van het zwijgrecht, kon zijn raadsman nog niet zeggen.
Advocaat Martens heeft zijn cliŽnt voorgehouden dat er een risico zit aan een hoger beroep. Maandag, direct na het vonnis, verklaarde Martens al dat de motivering van de rechtbank dicht tegen moord aanzit. Dus kan het hof, zei hij toen, mogelijk ook voor moord en levenslang gaan.