KRANTEN berichten m.b.t. de moord op Alan

 Terug naar kranten knipsel overzicht  <<<

 

Artikel uit Haagsche Courant van 02-01-2002                 Moeder van vermoorde Daan dankt voor steun

 

 

Tussen de duizenden sportievelingen die in Scheveningen aan de Nieuwjaarsduik meedoen, loopt ook een onopvallende vrouw naar het water.

Wilma, de moeder van Daan de Blok, lacht van de zenuwen terwijl haar hart huilt. Ze denkt terug aan haar toen 22-jarige zoon die, samen met Alan Roos, anderhalf jaar geleden in een parkeergarage in Loosduinen werd vermoord.
Door een voor haar extra moeilijke prestatie te leveren wil Wilma op haar eigen manier proberen iets terug te doen voor alle mensen die haar in de afgelopen tijd hebben geholpen.
"Ik doe dit voor m'n dochter en voor m'n zus en voor al die mensen die me steeds zo waanzinnig hebben gesteund", zegt moeder Wilma, die wordt bijgestaan door een schoonzoon en 'een heel goeie vriend van Daan'.
Dat is nodig, want ze is bang voor water en heeft ook een hekel aan de zee.
"Daarom hoop ik dat ik hiermee vandaag een tegenprestatie lever. Want de hulp en steun die ik heb gekregen zijn met geen geld ter wereld te betalen. Dat kan ik ook niet. Maar ik wil die mensen zo graag bedanken. Ik hoop dat dit ook een nieuwe start kan zijn om het leven weer een beetje op te pakken". Rondom het drietal joelen en lachen de mensen.