KRANTEN berichten m.b.t. de moord op Alan

 Terug naar kranten knipsel overzicht  <<<

 

Artikel uit Haagsche Courant van 20-03-2002                 Vader en zoon ruzin bij rechter

 

door Ren van Leusden

Den Haag De relatie tussen vader Kobus R. (51) en zoon Tommix (31), de verdachten van de 'Loosduinse moorden', lijkt voorgoed verstoord.

Zaten de mannen vorig jaar bij de Haagse rechtbank nog 'gebroederlijk' op n beklaagdenbankje, gisteren bij het gerechtshof werden ze meters uit elkaar gehouden. Anders waren er mogelijk klappen gevallen. Het contact tussen beiden bleef nu beperkt tot boze blikken en wat verbaal geweld.
Kobus kookte inwendig toen Tommix hem opnieuw aanwees als de man die op 14 mei 2000 'zomaar zonder enige reden' Alan Roos (31) en Daan de Blok (22) doodschoot. Vader had zich voorgenomen gebruik te maken van zijn zwijgrecht, maar kon zich niet langer inhouden: "Ik zou niet weten waarom hij zulke dingen zegt. Hij liegt. Het is gewoon een kind, een imbeciel". Tommix lachte flauwtjes. Hij ontweek daarna steevast pa's boze blikken.
Hofvoorzitter mr. E. von Brcken Fock en zijn bijzitters waren er weer net als op 15 januari, de eerste dag van de behandeling van het hoger beroep, zeer op gebrand achter de waarheid te komen. Hoewel ze ng dieper gingen dan vorig jaar de rechtbank, die Kobus en Tommix veroordeelde tot celstraffen van 18 en 14 jaar, bleven de twijfels over wat er is gebeurd recht overeind.
Tommix werd urenlang aan de tand gevoeld, want hij kon alle schuld wel op zijn vader afschuiven, maar evengoed zelf dader of mededader zijn.
Bovendien waren zijn verklaringen niet steeds consistent geweest. Ook gisteren week Tommix op sommige punten weer iets af van wat hij eerder had verklaard. Zo beweerde hij vorig jaar nog met grote stelligheid dat vader linksachter in de auto zat waarin ze op de vroege morgen met de slachtoffers, die ze kort daarvoor in discotheek 'O' zouden hebben ontmoet, op weg waren naar een uitgaansgelegenheid. Gisteren zei Tommix niet meer zo zeker te weten of vader achter hem of schuin achter hem zat.