KRANTEN berichten m.b.t. de moord op Alan

 Terug naar kranten knipsel overzicht  <<<

 

Artikel uit Haagsche Courant van 21-03-2002                 Vragen blijven over Tommix' verklaringen

 

 

Den Haag Eerder verklaarde Tommix dat hij in zijn achteruitkijkspiegel zag dat vader Kobus plots een pistool op Daan, die rechts op de achterbank zat, richtte en schoot

Uit technisch onderzoek is echter gebleken dat Daan niet van links maar van rechts door het hoofd is geschoten. Gisteren zei Tommix te twijfelen aan de zitplek van zijn vader. Even later kon hij zich plotseling weer herinneren dat Daan toch rechtsachter zat, omdat Daan aan die kant uit de auto viel toen de slachtoffers in een parkeergarage in Loosduinen werden gedumpt.
Het hof bleef vraagtekens houden bij de verklaringen van Tommix. Wist hij eigenlijk wel zeker dat hij de auto had bestuurd? De bestuurdersstoel stond, toen de recherche de uitgebrande auto later onderzocht, op de stand van de veel kleinere Kobus. Maar Tommix, die geen rijbewijs heeft, zei dat hij ook heel goed in die krappe stand kon rijden.
Kobus bleef bij zijn allereerste verklaring. Hij zei, weer even geen gebruik makend van zijn zwijgrecht, dat hij helemaal niet in de auto zat. De auto was eerder die nacht in de binnenstad gestolen. Hij had er nog met zijn broer en Tommix naar gezocht en was vervolgens met een taxi naar huis gereden.
Advocaat-generaal mr. M. van der Horst deed nog een klemmend maar vergeefs beroep op Kobus om de nabestaanden van Alan en Daan alsnog duidelijkheid te geven over het motief. "Dat zul je aan degene moeten vragen die het heeft gedaan", volhardde de verdachte. De zaak wordt op 4 juni voortgezet en afgerond.