KRANTEN berichten m.b.t. de moord op Alan

 Terug naar kranten knipsel overzicht  <<<

 

Artikel uit Haagsche Courant van 10-05-2002                 Gedenkmuur Alan en Daan

 

 

Den Haag Ter nagedachtenis van de twee jaar geleden vermoorde Alan Roos en Daan de Blok wordt volgende week dinsdagavond in Loosduinen een gedenkmuur onthuld. Het gedenkteken is opgedragen aan Alan en Daan en tevens bedoeld als een symbool tegen geweld. De onthulling is om 19.45 uur. Een kwartier later wordt een drietal minuten stilte in acht genomen.
 

Het gedenkteken, dat wordt voorzien van een plaquette met een tekst voor slachtoffers van geweld, staat op het parkeerterrein van het winkelcentrum Loosduinen aan de Ouverturestraat. In overleg met de gemeente is gekozen voor deze plek.
Het is dinsdag precies twee jaar geleden dat de 31-jarige Alan en de 22-jarige Daan na een avondje stappen werden doodgeschoten. Een 52-jarige man en diens 31-jarige zoon zijn vorig jaar veroordeeld voor het misdrijf. Volgens de zoon had de vader de slachtoffers 'zomaar' door het hoofd geschoten toen ze met z'n vieren in een auto zaten. De lichamen werden vervolgens in de parkeergarage aan de Ouverturestraat 'gedumpt'. Beide verdachten staan nu in hoger beroep terecht. Op 4 juni wordt de behandeling afgerond.
De nabestaanden hadden liever een gedenkteken gezien op de twee parkeerplekken in de garage waar Daan en Alan dood werden aangetroffen. Maar de gemeente wilde deze plekken hun oude bestemming teruggeven.